Aktuellt

En läsande klass

På världsbokdagen den 23 april gick startskottet för det nationella projektet En läsande klass. Bakom projektet står bl.a. barnboksförfattaren Martin Widmark och syftet är att lyfta läsförståelsen på låg- och mellanstadiet och ge lärare verktyg att jobba med läsförståelsestrategier. Ett spännande och viktigt projekt! Här kan man läsa om det.

Så var det dags igen: Bokjuryvinnarna för 2013 är korade! 

Från 9 år och uppåt är det skräck som regerar. Läs mer här

 

Bokjuryvinnarna 2012!

Nu är röstningen avgjord och 2012 års populäraste barn- och ungdomsböcker har utsetts! Läs här om vilka som blev de 10 mest omtyckta böckerna i kategorierna Bilderböcker, Kapitelböcker 6-9 år, Kapitelböcker 9-12 år, Ungdomsböcker, Serier och Faktaböcker. Flera av böckerna har vi skrivit om här på bloggen. Vilken bok var din favorit?

 

Tävling!

Delta i en tävling på Tonårsboken så kan du vinna böcker. Klicka på länken nedan för att komma till sidan och tävla!

http://tonarsboken.blogspot.se/2012/10/stor-tavling.html

 

Barnbokskatalogen ute nu!

Imorgon, den 27 september, kommer barnbokskatalogen ut. Bokjuryaffischen finns i mitten av katalogen. Du kan beställa katalogen här.


Shoo mannen- ny bok av Douglas Foley!

 Shoo mannen


Snart kommer Douglas Foleys bok "Shoo mannen" ut. Jag kommer definitivt att köpa in den till skolbiblioteket så fort den kommer ut och jag kommer definitivt att kasta mig över den och läsa den så fort jag får tag i den. Längtar!!!Bokjuryvinnare 2011!!!

Är du nyfiken på vilka böcker som blev bokjuryvinnare 2011, klicka i så fall här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar