Om oss


Maria Albini
Jag är barnbibliotekarie på Åkarps bibliotek. Det roligaste med att jobba med barn tycker jag är att man får så bra respons från barnen. De säger ofta direkt vad de gillar och inte gillar. En annan rolig del av mitt jobb är att jag får välja vilka böcker vi ska köpa till biblioteket och så självklart alla böcker jag får läsa! Jag läser såklart alla möjliga genrer men jag har en förkärlek för skräck och spökhistorier. Chris Priestleys spökhistorier med David Roberts kusliga illustrationer tillhör favoriterna. Jag hoppas att många kommer att hitta hit till bloggen för lästips och inspiration!        

Nevin Semovski
Jag hade jobbat som lärare på högstadiet i några år när jag bestämde mig för att läsa kvällskursen ”Skolbibliotek” på Malmö Högskola. Jag har alltid varit intresserad av litteratur, speciellt barn- och ungdomslitteratur, men blev nu väldigt intresserad av biblioteksarbete. Efter att ha läst fortsättningskursen, ”Skolbibliotek 2, kände jag att det var bibliotekarie jag ville bli. Jag sökte till och kom in på bibliotekarieutbildningen på distans i Borås och efter fyra tuffa, men roliga år blev jag klar vt 2012. Nu jobbar jag som skolbibliotekarie i Malmö och jag älskar mitt jobb. Jag vill få barn och unga att tycka om att läsa och upptäcka alla fantastiska böcker som skrivits och skrivs. Jag läser det mesta, men gillar mest sådana böcker som lär mig något om andra människor och platser, samt får mina tankar i rörelse. Jag tycker om böcker som berör mig så mycket att jag bara måste få prata om dem. Roligt om du vill följa vår blogg och få tips på böcker att läsa. Extra roligt är det om du kommenterar våra inlägg och kanske till och med tipsar oss om böcker du läst!


Cynthia Bauer
Jag jobbar som skolbibliotekarie i Arlöv och älskar att läsa och prata om barn- och ungdomsböcker. Jag vill gärna att barn ska få ta del av all fantastisk litteratur som skrivs och hoppas kunna guida till pärlorna i bokdjungeln. Helst läser jag böcker som får mig att skratta, gråta eller bli rädd och jag är ständigt på jakt efter böcker som kan uppfylla dessa krav. Det finns en bok för alla men ibland kan det vara svårt att hitta rätt bok för rätt person. Därför är det jättekul om du vill läsa vår blogg för att få boktips eller om du vill tipsa andra om bra böcker på bloggen!

Frida Lindholm Forssten
Jag är skolbibliotekarie i Åkarp och jag älskar böcker som får mig att känna och tänka. Men jag är en riktig boknörd och läser det mesta med stort intresse.
En av de bästa bitarna i mitt jobb är att få prata med elever om böcker jag gillar - eller ännu bättre få diskutera böcker både jag och eleverna gillar! Jag predikar gärna läsandets goda bieffekter (till exempel att det blir lättare i alla skolämnen om man läser bra) men är mist lika noga med det där magiska som kan hända när man öppnar en riktigt bra bok och känner att den här - den är skriven bara för mig.
Katarina Tollbäck Ericson
Det har varit jättekul att skriva i den här bloggen som jag hoppas kommer att leva vidare länge. Eftersom jag sedan 1 maj 2013 är bibliotekschef i Burlöv så har jag haft svårt att få tiden att räcka till för nya boktips och får nu säga tack och adjö. Men jag tycker fortfarande att det är jätteviktig att sprida bra barn-och ungdomsböcker och som bibliotekschef kommer jag att jobba för detta. Givetvis fortsätter jag att läsa barn- och ungdomsböcker och försöka hänga med. Då blir t ex den här bloggen en utmärkt hjälp för att få boktips, när jag nu blir en "vanlig" läsare.


Eleonor Pavlov
Har gjort vår superfina header! Numera arbetar hon i Dalby.

2 kommentarer:

 1. Hej! Ville bara berätta att på baksidan av Lennart Lordis andra Loggbok - Nödsignal från horisonten, finns ett fint citat av er! Många glada hälsningar från Tove Berggren:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tove!

   Oj, vad roligt! Det tackar vi för!

   Hälsningar,
   Nevin

   Radera